Snellen Göz Tarama Testi Uygulandı

Okulumuz Rehberlik Servisi taradından ´Snellen Göz Tarama Testi´ uygulandı.

08.11.2017 602

Okulumuz 9. Sınıf öğrencilerine rehber öğretmenlerimiz tarafından ´Snellen Göz Tarama Testi´ uygulaması yapıldı.

Söz konusu test; öğrencilerimizin herhangi bir görme kaybı olup olmadığının tespiti aşamasında ön bir tarama testi olup, öğrencilerimizi doktora yönlendirmede kuvvetli veriler sunmasının yanında okul ve sınıf düzeyinde alınması gereken tedbir ve önlemler konusunda da bizlere önemli veriler sunmaktadır.

Tarama aşamasında görme kaybı olduğundan şüphelenilen öğrencilerin velileriyle görüşülerek uzman doktora sevkleri aşamasında gerekli yönlendirmeler yapıldı, okul bazında da tedbir amacıyla ilgili öğrencilerin daha ön sıralarda oturmalarının sağlanarak etkili bir öğrenme ortamının oluşmasına zemin hazırlandı.

08-11-201708-11-201708-11-2017