Yaz Tatilini Nasıl Değerlendirmeliyiz?

Yaz Tatilini Nasıl Değerlendirmeliyiz?

Bir eğitim-öğretim yılının daha sonuna geldik. Bütün idareci, öğretmen, veli ve öğrencilerimize geçmiş olsun diyoruz. Peki öğrencilerimiz yaz tatilini nasıl değerlendirmeliler?

07.06.2017 558

Öncelikle tatil herkes için olduğu gibi öğrencilerimiz için de bir ihtiyaçtır. Aileler bunu da göz önüne alarak öğrencileri yönlendirmeliler.

Boş zamanlarınız için hobiler edinebilirsiniz. Örneğin; sporla ilgiliyseniz bir spor kulübüne veya spor salonuna, müzikle ilgiliyseniz bir enstürman kursuna, dans etmeyi seviyorsanız bir dans kursuna, ailenizin de fikrini alarak gidebilirsiniz.. Eğer kitap okumayı seviyorsanız bir kitabevine gidip ilginizi çeken kitapları edinebilirsiniz.

Ders olarak; özellikle YGS-LYS Sınavlarına hazırlanan, 11 ve 12´ye geçen öğrencilerimize bol bol kitap okumalarını ve deneme çözmelerini tavsiye ediyoruz.

Kitap okumayı bir iş gibi görmeden, bir hobi haline getirmek size çok şey katacaktır. Karşılaşacağınız soruları anlamada çok bütük katkılar sunacaktır.

Deneme çözmek ise hızınızı arttırmada sizlere yardımcı olacaktır.

9. ve 10. sınıf öğrencilerimize de yine bol bol tekrar ve kitap okumayı öneriyoruz.

Bir program dahilinde ders çalışmak isteyenler ise özellikle sabah saatlerini tercih etmelidirler.

Tv, bilgisayar, telefon, tablet başında geçireceğiniz zamanı belirlemeniz ve sınırlandırmanız size çok büyük fayda sağlayacaktır.

Tüm yıl yoğun bir şekilde eğitim-öğretime devam etmek yorucu olduğundan günde 8-9 saat uyumak çok iyi gelecektir.

 

HERKESE İYİ TATİLLER :)

 

DMTAL REHBERLİK SERVİSİ